<$BlogRSDUrl$>

Løse indfald, dumme jokes, stråtanker og andre tåbeligheder, fra en dansk tosse, der burde have bedre at give sig til.

mandag, november 21, 2011

Det er næsten trist, vi har fået en ny regering. Ikke fordi, det ikke var tiltrængt, men bare fordi det har givet sådan en hård konkurrence om jobbet som "borgerlig kommentator". Alle den afgående regerings strateger skal jo presses ind et eller andet sted i den borgerlige presse, der selvom den er omfattende vel har én eller anden øvre grænse for hvor mange "politiske eksperter" den kan absorbere (med TV2 NEWS som undtagelsen, der bekræfter reglen: Her er altid plads til en til, der stemmer Venstre).
Så min drøm om jobbet er nok lige så urealistisk som den drøm, jeg havde i onsdags, hvor jeg som toptrænet Commando-soldat kæmpede mod en indtrængende hær af blåskimmeloste, formet som Peter fra L'Easy.
Men jeg ville virkelig gerne være medlem af hæren. (Altså "Borgerlig kommentator"-hæren. Ikke "Blåskimmel-Peter"-hæren). For det virker ærlig talt så nemt. Dels har man samme ideologisk prægede og fastlåste syn på "godt" og "ondt". Man er skolet i de samme 4-5 liberalistiske klichéer, som selv store mængder valium og finsprit ikke kan skubbe ud af hjernens talecenter. Man er indbyrdes enig om at målet er en borgerlig regering, så uanset hvilket vås, man udgyder, møder det ingen kritik eller modsigelse fra kollegerne, for det kunne jo være kontraproduktivt.
Derfor slipper man afsted med enorme selvmodsigelser, fejlskud og decideret vrøvl, helt uden konsekvenser.
Når det efter valget viser sig at der trods ens store arbejdsindsats er flertal for en centrum-venstre regering, så maler man straks fanden på væggen og beskriver Enhedslisten som noget nær en sovende Sovjettro celle, der vil kræve blodhævn og revolution for et ja til finansloven. Når deres krav så viser sig at være håndterbare og fornuftige tilbagerulninger af borgerlige nedskæringer overfor de svageste, så KUNNE den ædruelige kommentator jo sige, det var et tegn på parlamentarisk modenhed. Men nej, over en bred kam bliver det fremstillet som et "nederlag" for Enhedslisten, hvilket det jo selvfølgelig også må siges at være, når man nu med sine Venstre-venner har digtet at de ville kræve nationalisering af bankerne og Mærsk om bag laden.
Når Villy Søvndal (må vi i øvrigt høre JER tale engelsk ved lejlighed?!) skal mødes med den kinesiske udenrigsminister, så bliver han på forhånd kritiseret for ikke at gå hårdt nok til kineserne på Tibet-spørgsmålet, og dermed bryde med et eller andet synspunkt, man graver frem fra en kronik, han skrev i Politiken i sluthalvfemserne. Og når han så er mere direkte om Tibet end sine forgængere, kan man efterfølgende kritisere ham for at bringe danske handelsforbindelser i fare. Som altid gratis.
Så hvor kan man søge: Jeg er frisk, bøjelig og kan sige "i den nuværende økonomiske situation" med dyster mine.
Jeg venter ved telefonen....

This page is powered by Blogger. Isn't yours?