<$BlogRSDUrl$>

Løse indfald, dumme jokes, stråtanker og andre tåbeligheder, fra en dansk tosse, der burde have bedre at give sig til.

onsdag, november 15, 2006

Hvis en diabetiker siger "Du er næsten FOR sød", er det så en fornærmelse.
Men det er jo en alvorlig ting. Flere og flere unge får jo "gammelmandssukkersyge", hvilket giver den diagnose en helt ny klang. Den lyder nærmest som om man får en hang til Altheabolcher og likør.
Comments:
Ordet "Gammelmandssukkersyge" er en uheldig betegnelse, da de fleste der får Diabetis type 2 (den rigtige betegnelse), er under 40 år og er for de flestes diabetikeres vedkommende en livstilssygdom.
 
Jeg kan ikke forstå hvorfor at en diabetiker skulle mene noget andet med sætningen, end en person uden. Det at de lider af sygdommen ændrer jo ikke meningen med ordene.

Angående din undren over ordet "gammelmandssukkersyge", så er det jo bare et tilfælde, at sygdommen har fået det navn. Man skal jo heller ikke hedde Parkinson for lide af Parkinsons syge, ligesom jeg heller ikke tror, at man skal være mand for at have "gammelmandssukkersyge". Som du også selv skriver så er der jo flere og flere unge som lider af sygdommen.

Og til allersidst vil jeg lige understrege, at bare fordi man er gammel får man ikke automatisk hang til en bestemt type bolcher. Min far er f.eks. gammel, og han hader Altheabolcher, men kan dog godt lide likør, men det er der nok andre ældre mennesker der ikke kan.
 
Send en kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?