<$BlogRSDUrl$>

Løse indfald, dumme jokes, stråtanker og andre tåbeligheder, fra en dansk tosse, der burde have bedre at give sig til.

onsdag, september 15, 2010

Som lad og dvask "hjemmearbejdende" kan man jo vælge ikke at ligge den arbejdende del af samfundet til last. Derfor tog jeg på posthuset klokken 14, hvilket også passede fint med at jeg lige kunne nå at få morgenmad først.
Beklageligvis havde jeg glemt postvæsenets bemandingsmæssige logik, der går ud på at man på alle døgnets tidspunkter har præcis så få mennesker på arbejde at de er i stand til at opbygge en kø. Denne her var nu ikke voldsom rent numerisk, da den udgjordes af en enkelt herre, men hvad han manglede i antal, kompenserede han så rigeligt for i kvalitet:
Han var - som så mange før ham - troppet op på posthuset for at lokalisere en pakke, som nogen havde sendt ham. Fra Sverige, fremgik det. Han havde dog ikke medbragt nogen form for bevis på at nogen hinsidan (Eller hinsides) havde forsøgt at sende ham noget som helst, men efter lidt (seks et halvt minuts) snak frem og især tilbage, indvilligede postdamen i at undersøge om de skulle have hans Surstrømninger eller Kalles Kaviar et sted på deres hylder. Hun leder et pænt antal minutter, hvorefter hun vender tilbage til pakke-entusiasten og meddeler at hans svenske løsøre ikke er hos dem. Og her træder tosse-far så i karakter: Han udtaler uden skam sætningen: "Kan du ikke prøve at kigge igen?" Jo da, Pelle Pakkeløs: Du har da slet, slet ikke fået valuta for dit besøg endnu. Tag endelig et kvarter mere. Og hvor ukonstruktivt et forslag er det ikke? Havde han regnet med at damen ville bryde sammen og tilstå: "I mange år har jeg med succes brugt den teknik at ignorere folks pakker indtil de bad mig tjekke IGEN, men nu har du afsløret mig!"? Regner han med at hun vil spidde sig på sit poststempel af skam over afsløringen? Tror han at denne kvinde, der som en supplerende oplysning ikke var at regne for nogen årsunge. Hun kan selvfølgelig bare være 23 år og hårdt ramt af den naturlige ældning, en måned hos PostDanmark uværgeligt medfører, men 53 er nok et bedre bud. Hun HAR set de hylder før, gøglerklovn. De er for hende ikke et mysterium af Dan Brown'ske dimensioner. Din pakke er der ikke. Til gengæld er Sverige kun en togtur væk: Gå hen til DSB og gener folk i deres kø.
Comments: Send en kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?