<$BlogRSDUrl$>

Løse indfald, dumme jokes, stråtanker og andre tåbeligheder, fra en dansk tosse, der burde have bedre at give sig til.

mandag, oktober 25, 2010

Som lejlighedsvis lufter af en absolut ufarlig hund, så er jeg pludselig blevet skubbet ind i "føj for de der kamphunde"-segmentet. Jeg har aldrig tænkt over sagen før, men det kan man jo blive tvunget til, når man pludselig deler fortov med en savlende neandertaler, med mord i øjnene. Og hans hund. For det er det mest bizarre ved kamphunde-ejerne: Deres utrolige forsvarsparathed, hvis man tillader sig at trække sin skødehund af vejen: Så skråler de efter en, hvor anstødelig ens adfærd er, og hvor ufarlig, mild og god deres hund faktisk er: "Killer gør sgu ikk' en skid!" Det strejfer dem ikke at det bedste argument for at man er i stand til at tæmme en potentiel dræberhund nok ikke er at skrige aggressivt efter fremmede fyre på Gammel Kongevej.
Men ejerne er mindst lige så kamplystne som deres bæster, og det er noget af det særeste ved den danske debat: Enhver artikel på Ekstra Bladets "Nationen", der handler om endnu en skødehund, skambidt af 48 kilo polsk parallel-importeret monsterhund, får altid utroligt aggressive kommentarer med på vejen fra kamphunde-ejere og -fans, der mener den skambidte hund selv har været ude om det, og at det hele er en mediehetz mod at have dødbringende dyr i sin bolig. Og så trækker de på én statistik fra midtfirserne om at en labrador eller schæfer hyppigere optræder i forsikringsanmeldelser end kamphunde, uden at tænke på at - eller bevidst ignorerende, snarere - at skadens omfang ikke har noget at gøre med anmeldelsernes antal.
Og så ender vi der, hvor vi alt for tit ender i Danmark: At det er det harmløse flertal, der skal argumentere for deres ret til at være i fred. Kamphundefolket har som argument at netop DERES hund er utroligt sød, men ved du hvad, Kevin: Det er min hund også, og skulle den pludselig holde op med at være det, er der max en ankelsok i farezonen. Kan vi ikke få nogle af kamphundeejerne til at argumentere for HVORFOR de skal have en hund, der kan slå ihjel, udover den åbentlyse grund, som er at den ... kan slå ihjel.
Og hvis du er en god og fornuftig kamphunde-opdrætter, der altid har haft en forkærlighed for dræbermaskiner, så er det i min optik "bare ærgerligt", for efter at de bredmulede, tandstærke, snotdumme kamphunde er blevet et "must have"-accessory for segment Brian, så må du indstille dig på at ligne sådan en, når du kommer traskende med dit kræ. Jeg ligner derimod en klassisk Frederiksberg-bøsse med min lille fimsede Cavalier, men det skal du ikke råbe efter mig, for så flænser vi din H2O-sportssok, Brian!

Etiketter: , ,

Comments: Send en kommentar

This page is powered by Blogger. Isn't yours?